Ужасна история! Умиращо от рак момиче зарази 23 медици и още 12 страшни болести, пред които лекарите са безсилни

29 януари 2018 09:29   9090 прочита


Има много необясними болести по света. Лекарите все още не могат да определят причината за това или онова заболяване. BuzzFeed представя 13 истории, героите на които са подложени на неимоверни страдания от болести, за които и лекарите си нямат понятие.

Ларва се превърна в червей в окото на човек

Пациент легна на операция след като в очната му ябълка бе открит червей. Оказа се, че има някакъв особен вид мухи, които, след като ухапят човек оставят ларва в тялото му. Личинката расте и след време се превръща в огромен червей.

400 души умират по време на танци

Впоследствие феноменът получава името "Танцувалната чума от 1518 г.". През юли на спомената година една жена на име Tрофеа излиза на улицата в Страсбург и започва да танцува. Жената не можеше да спре в продължение на шест дни. Отначало към нея се присъединяват 34 души, а след това 400. В резултат много от тях умират на място от сърдечни удари, инсулти или изтощение. Учените предполагат, че хората не са могли да спрат да танцуват заради някакви бактерии, които поразили мозъка им и предизвикали нервен срив.

Канадски писател се събуди и разбра, че вече не може да чете

Веднъж канадският писател Хауърд Енгъл установил, че вече не може да чете. Този феномен го сполетял внезапно. Лекарите му поставили диагноза "словесна слепота". Това означава, че пациентът може да пише, но не може да чете. Енгъл в продължение на няколко месеца преминал курс на терапия, след което успял да прочете малко. Но все още му е трудно да се справи с текстовете. След известно време канадецът написал мемоарна книга "Човекът, който се разучи да чете" (The man who forgot how to read), посветена на болестта.

Любител на недопечено месо откри в тялото си червей с дължина 600 сантиметра

В продължение на две години мъжът посещавал лекар и се оплаквал от остри болки в стомаха. Лекарите не успели да определят причината дълго време, докато не проверили изпражненията му. В тях открили ларви и установили, че в стомаха му живее 600-сантиметров червей! Това се случва с любителите на недопеченото месо.

Момчето е алергично към риба и бадеми след кръвопреливане

В Канада на момче, страдащо от рак на мозъка, е направено кръвопреливане. След процедурата пациентът се чувствал нормално. Но скоро след това го връхлита анафилактичен шок (остра алергична реакция на тялото) от изядена порция сьомга. Преди кръвопреливането момчето не е имало алергия. Лекарите откриват още и остра алергия към бадеми, но не успяват нищо да сторят. Шест месеца по-късно алергията изчезна така внезапно, както се е появила.

Британец хълца непрекъснато в продължение на четири години

Кристофър Сандс хълцал на всеки две секунди по 14 часа на ден. Лекарите никак не можели да разберат причините. Най-накрая открили тумор в ствола на мозъка му. През 2011 г. Сандс бил опериран и оттогава той спря да хълца.

Кожата на американец може да привлича всякакви предмети

Американецът Джейми Кийтън може да прикрепя към главата си различни предмети. На едно тв шоу той спокойно лепи по няколко бирени кенчета към черепа си. Джейми има необикновена кожа, която прилича на вендуза. Лекарят на Кийтън каза, че причината за това явление е неизвестна, но самият пациент е доста здрав.

Мъж страда четири години от ужасна миризма под мишниците си

40-годишен мъж се оплакал на лекар от ужасна миризма от подмишниците му, която не секва вече четири години. При по-нататъшно изследване, специалистите открили жълтеникаво-оранжев секрет по кожата му. Оказа се, че причината за гнусната миризма са някакви особени бактерии.

Човекът яде свещи и живи животни, заради необуздан апетит

През 1700 г. във Франция живял войник на име Тарър. Той ядял всичко наред и поглъщал дори свещи, защото не можел да контролира глада си. Стигнал до там, че започнал да яде живи котки и кучета. Пак по същото време и друг войник се сблъскал с подобен проблем. Впоследствие учените предложили, че причината има психологическа основа. При лоша работа на хипоталамуса, човек не може да контролира глада.

12 момичета от един град с неочакван нервен тик

През октомври 2012 г. едно 17-годишно момиче се събужда и установява, че има непрекъснат нервен тик. Оказа се, че в този американски град още няколко момичета страдат от подобни симптоми и всички те се появили едновременно. Лекарите не успели да определят причината за необичайното заболяване. Те предполагат, че това е синдром на Турет, при който се открива нарушение на нервната система.

Болест, при която не изчезва усещането, сякаш насекоми пълзят по цялото тяло

Подобни симптоми са придружени от болестта на Моргелонс, при която човек изпитва постоянно сърбеж и чувство, че насекомите пълзят по кожата му. Освен това, по време заболяването по кожата се образуват множество сърбящи рани с бели, черни и сини влакна. Болестта е лошо изучена, има няколко версии за възникването ѝ: психично разстройство или наличието в организма на бактерии от рода Agrobacterium.

Момиче не може да вдигне клепачите си в продължение на три последователни дни и ослепя

След стафилококов синузит 17-годишна девойка не може да си отвори очите. Нейните клепачи не се вдигали по 3 дни подред, след това момичето идвало отваряло очите си нормално, но после отново ги затваряло за 3 дни. Сега вече тя е на 30 години, а 99% от мускулите на клепачите ѝ са атрофирали и на практика жената е сляпа. Състоянието ѝ до ден днешен озадачава лекарите.

Болна от рак девойка зарази с неизвестна болест 23 души

През 1994 г. Глория Рамирес е докарана в болница с усложнения с заради рак на маточната шийка. След няколко часа девойката умира от бъбречна недостатъчност. След още няколко часа лекарите и медицинския персонал, който имал досег до Рамирес, започнали да усещат подозрителни симптоми: дишали трудно и усещали мускулна слабост. По време на операцията те усетили мирис на амоняк, който излизал от кръвта на девойката. Впоследствие се разболели общо 35 души, пет от които били хоспитализирани. Департаментът по здравеопазването и следователите не успели да намерят обяснение на странния случай. Съществува версия, че болницата крие нещо. /zdrave.to/


Още за: заболяване   лекари   понятие   Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката