US-учени откриха какво трябва да ядат болните от рак на дебелото черво, за да увеличат шанса си за оцеляване!

13 март 2018 09:16   4185 прочита


Ново изследване дава надежда на пациентите с рак на дебелото черво. Според проучването болните могат да увеличат вероятността за оцеляване само като леко променят менюто си.

Изследването е проведено сред 826 пациенти с рак на дебелото черво в трети стадии. Именно тогава болестта започва да се разпространява по тялото.

Консумацията на ядки всяка седмица е увеличила шансовете за оцеляване на пациентите с рак на червата с 57% в сравнение с тези, които не го правят. Установено е още, че добавянето на ядки в диетата на хората, които са в ремисия, намалява вероятността от връщане на рака.

До подобно заключение са стигнали и учени от университета в Йейл. Те са констатирали, че шансовете за оцеляване на пациентите с рак, които консумират ядки се увеличават с 46%, за разлика от тези, които не ги ядат.

Трябва да се отбележи, че се касае за ядки, които растат на дърво. Те включват бадеми, орехи, лешници, кашу, бадеми и др. За разлика от тях, фъстъците се класифицират като бобово растение.

Учените дори определили седмична доза - само две шепи ядки. Причината за този ефект, според американски учени, се крие във факта, че ядките водят до по-малко захар в кръвта и повишават устойчивостта на организма към развитието на злокачествени тумори./Zdrave.to.


Още за: изследване   рак   черво   Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката