Важно! Съхранените стволови клетки на вашето бебе са застраховка за здравето на цялото семейство.

26 февруари 2020 10:26   4464 прочита


Future Health-първата частна акредитирана банка в Европа за съхранение на стволови клетки

Живеем във век, който според учените ще е векът на молекулярната биология, което не е изненадващо, защото ако преди няколко години възможността за съхранение на стволови клетки от кръвта на бебето, беше като сцена от научна фантастика, днес това вече е почти ежедневно явление в българските родилни отделения както и в Благоевград и областта.

Тъй като винаги ще има привърженици, но и противници във всяко ново развитие на науката, ние ще направим кратка презентация, за да хвърлим светлина върху основните моменти на съхранението на стволовите клетки.

Последните събития в областта на приложението на стволовите клетки, ни кара да бъдем оптимисти, че може би в много по-кратък период от очакваното от изследователите, нашите съхранени стволови клетки при правилно изолиране и добро съхранение, ще бъдат в състояние да лекуват паркинсон, детска церебрална парализа и други заболявания, които ще се прибавят към списъка на лекуваните до сега над 85 състояния.

През последните години сред лекарските среди и особено в родилните домове има изобилна информация за вземането и съхранението на стволови клетки. Едва ли има родител, който не би желал стволови клетки от детето му да се съхранят и с това да гарантира надеждата за спасение, ако не дай си боже то или член на семейството се разболеят от тежко заболяване.

Какво всъщност са стволовите клетки?

Стволовите клетки са основните градивни елементи на тялото, които играят ключова роля за нормалното развитие на хората и имат съществено значение във всички етапи от човешкия живот. Тези клетки се извличат от кръвта в пъпната връв след раждането, обработват се, съхраняват се и могат да бъдат използвани дори 25 години по-късно. Учените доказаха, че кръвта, която е в пъпната връв и плацентата са безценен източник на стволови клетки, за самото дете и членовете на неговото семейство.

Как става съхранението на стволови клетки?

Ако искате да съхраните стволови клетки на вашето бебе, трябва да се свържете с някои от офисите на Future Health в страната, 25 специалисти които ще ви съдействат по всяко време за получаване на нужната информация. Вземането на стволови клетки е безопасна и бърза процедура, която може да се приложи на всяка раждаща жена независимо дали ще е секцио и нормално раждането. Процесът е лесен, отнема около 5 минути и не застрашава нито майката нито бебето, тъй като се извършва непосредствено след раждането от нашите специализирани екипи в родилните домове.

Публична или частна банка?

Публичната банка действува на принципа на доброволното кръводаряване „ ти даваш за всички „, тоест стволовите клетки на вашето дете са дарени и могат да бъдат използвани от всеки, но не са ваши.

А защо Future Health?

Future Health - първата частна акредитирана банка в Европа, най-голямата в България и единствената наградена от кралицата на Великобритания. Компанията работи в над 91 държави на 6 континента. Единствената компания която съхранява в две държави, Великобритания и Швейцария. Нашите успешни трансплантации са отразени в световните медии като BBC. По последни данни на МЗ и ИАМН за 2019 година, Future Health е банката с най-много съхранени проби и в България. На какво се дължи вашия успех?

Много са нещата които можем да изброим, но на първо място са високото качество на предлаганите услуги, финансовата стабилност на фирмата и успешните трансплантации. Няма друга фирма за съхранение на стволови клетки, действаща в България с лицензирани лаборатории от държавни органи, която съхранява, обработва, тества и доставя пробата за автоложна и фамилна алогенна трансплантация, както и да осигурява финансова подкрепа в случай на трансплантация. Няма друга частна фамилна банка наградена от английската кралица.

Факт е че и нашите трансплантации се отразяват от световно уважавани медии като БиБиСи. Генералния директор на Future Health получи признанието - Член на Британската Империя / MBE /. Накрая, но не и на последно място, Future Health се представлява в България от МЦ „Афродита”. Като техни представители МЦ Афродита е акредитирана от Министерството на Здравеопазването, под постоянния контрол на Изпълнителна агенция по трансплантация и е строго специализирана в сферата на здравеопазването и репродуктивните технологии.

 

За връзка с нас : 02/ 419 95 65 централа

Координатор за областта: Диана Александрова 0885194087

www. future-health. bg

0 коментара