Внимание! Удря ни диабет от нов тип

16 април 2018 09:30   3830 прочита


Повечето хора са добре запознати с вариантите на диабета – тип 1 и тип 2. Но наскоро бе идентифициран нов тип диабет – тип 3c, който може да се окаже учдващо разпространен, пише Science Alert.

При тип 1 имунната система унищожава клетките на панкреаса, които произвждат инсулин. Обикновено започва в детска възраст и почти винаги се нуждае от инсулиново лечение.

При тип 2 панкреасът не може да отговори на инсулиновите нужди на тялото. Често се свързва с наднорменото тегло и затлъстяването и обикновено започва в средна или напреднала възраст, въпреки че средната му начална възраст намалява според последните тенденции в модерното общество.

Новооткритият диабет 3с е причинен от увреждане на панкреаса, което е било предизвикано от възпаление на панкреаса, известно като панкреатит, тумори на панкреаса или операции на панкреаса. Този вид диабет не само уврежда способността на органа да произвежда инсулин, но също така и да произвежда протеини, които са необходими за да се смели храната (известни като храносмилателни ензими), както и някои хормони.

Последното изследване по проблема обаче разкри, че повечето случаи на диабет 3с са погрешно диагностицирани като диабет от тип 2. Само 3% от хората в изследването, което е обхванало данни от над 2 милиона души страдащи от диабет, са били правилно идентифицирани като страдащи от диабет 3с.

Специализирани изследвания откриха, че повечето хора с третия тип диабет се нуждаят от инсулин и, за разлика от останалите типове диабет, се повлияват благоприятно от приемането на храносмилателни ензими с храната. Те се взимат под формата на таблетки с храната./ Zdrave.to


Още за: диабет   тип   лечение   Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката