Банкер от България и семейството му живеят в Лондон като първобитни хора, за да пестят от ток и отопление 

22 ноември 2022 06:51   4 коментара   6737 прочита


 

Пестелив баща включва отоплението си веднъж седмично и кара семейството си да носи фенери, за да спести пари. 

53-годишният българин Чавдар Тодоров живее в Лондон. Той е въвел политика „без електричество у дома“, за да намалят годишната си сметка за ток от 3800 паунда. 

Чавдар Тодоров е взел множество фенери за 8, 48 паунда и сега той, жена му и двете му деца ги използват, за да се придвижват из къщата, след като се стъмни. Челните фенери, които се включват сами и реагират на движение. 

Това означава, че той, съпругата Мода на 49 г., и децата им Никол на 20 г., и Тео на 14 г., се топлят, като се увиват в палта и одеяла, а отоплението в дома им се включва само веднъж седмично. 

Тодоров е банкер по професия. 

"Сякаш сме се върнали в 18 век. Не знаем каква ще бъде сметката, така че правим всичко възможно. Носим фенерчетата на главите си. Придвижваме се, без да палим светлините. Намаляваме гледането на телевизия и я пускаме само ако се налага", казва той пред английското издание Daily Mail. 

Г-жа Тодорова е учител по йога от Барнет, Лондон. 

„Опитваме се да мислим позитивно, но е трудно. Не пускам парно, ако съм сам вкъщи и просто си държа якето. Съпругът ми излезе със забавната идея за използване на фенерчета. Държим светлините изключени и използваме фенерчетата си, но е страшно и не се чувствам толкова в безопасност... В нашия район е имало много кражби с взлом. Запалваме свещи и се опитваме да го направим романтично. “ 

Г-жа Тодорова твърди, че дори и с промените семейството е нервно как ще изглежда следващата им сметка. 

„Преди плащахме 140 паунда на месец, а през юни скочиха до 320 паунда“, обяснява тя пред Daily Mail. 

„Задната ни врата не е много изолираща и наистина можете да почувствате студа и вятъра... Включваме отоплението само веднъж седмично, само за да вкараме малко топлина в къщата“, разказва тя. 

Въпреки това г-жа Тодорова се надява, че те няма да се превърнат в постоянна основна част от нейното домакинство занапред. 

Съпругът й описва ситуацията като „от 18 век“. 

„Не знаем каква ще е сметката в края на месеца, така че правим всичко възможно. Сега мога да нося фенерчето и да се придвижвам, без да паля светлините. Намаляваме гледането на телевизия и я пускаме само понякога. Правим всичко, което можем“, допълва Чавдар. 

БЛИЦ 


Още за: Още от: Живот

Принтирай статия
4 коментара
22 Ноември 2022 10:53 | От България
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тези са съвсем изтрещели. Ако престанат и да се хранят и всеки ден, ще спестяват още повече.


23 Ноември 2022 08:20 | Дядо Йоцо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Каква простотия рекламират през 2022г. Боже дай малко ум на простите човеци! Психично болни мозъци, които се дават за пример! Да се смееш ли или да плачеш! КОПАЙТЕ, ИМА ОЩЕ ДО ДЪНОТО!


23 Ноември 2022 22:23 | Браво
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да отиват в мацква на топло


27 Ноември 2022 08:08 | чичо Скрудж
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Че кой го кара “банкера“ да живее в Англия? Да се връща в БГ, тук няма да живее на тъмно и студено, особено ако наистина е банкер, я вижте Левончо Хампарцумян в какъв палат се хампарцунква!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката