Бащата на починалия от К-19 абитуриент разкри в каква агония са минали последните минути живот на Христо

08 август 2020 11:43   2 коментара   2961 прочита


Той публикува снимка от мобилния телефон на сина си и разказа, че детето му е търсило над 20 пъти помощ от медицинските специалисти, защото не е могло да диша.

Иван Денев, бащата на 19-годишния Христо, който почина от коронавирус във великотърновската болница, направи покъртителни разкрития за агонията, която е преживял синът му.

Той публикува снимка от мобилния телефон на сина си и разказа, че детето му е търсило над 20 пъти помощ от медицинските специалисти, защото не е могло да диша. По думите на Иван Денев никой не е реагирал и детето му е умряло в страшни мъки. Ето какво пише той на профила си във Фейсбук:

"Сега научавам от телефона на сина ми Христо, че през цялата последна негова мъченическа нощ в Covid отделението (20-и срещу 21-ви юли) той е звънял близо 20 (двадесет) пъти на дежурния спешен телефон за помощ, именован "Help",понеже се е задушавал, явно без да му е било обърнато внимание от дежурния персонал!!!

При някои позвънявания му е било директно затваряно - какво сърце трябва да има този отсреща на телефона? Защо дежурните не са били при него, а се е налагало той да ги търси многократно? И това са последните отчаяни опити за разговор - в търсене на помощ въобще в неговия живот! Чак през деня на 21.07, преди обед, са решили да прехвърлят "горещия картоф" към реанимацията на Сибила (д-р Сибила Маринова), за да се освободят от по-нататъшна отговорност.

А в т. нар. реанимация му беше отнет и телефонът, т. е. беше оставен напълно безпомощен, без дори ние да имаме право на посещение. Тези мъчения, гаври и унижения трябва да бъдат изкоренени веднъж и завинаги!". Според бащата на починалия Христо, в болницата синът му бил лекуван с експериментално лекарство за ревматоиден артрит и автоимунни заболявания. Което било все още в трета фаза на клинични изпитвания.

В публикации в специализирани чужди издания за медицина се предупреждавало, че при лечението с „Actemra / RoActemra”, съществувал риск от сериозни инфекции при пациентите които могат да доведат до смърт. Според ръководството на великотърновската болница при лечението на 19-годишния починал абитуриент не са допуснати никакви грешки./blitz.bg


Още за: Още от: Живот

Принтирай статия
2 коментара
09 Август 2020 14:49 | пророк
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

"Грамофони свирят - майки плачат"! Докога това безумие - пир по време на чума? Вкарваш чедото си в пожара, после защо някой не го е спасил! Горкото момче, то така и нищо няма да разбере от живота. Но защо някой друг да е виновен, а не тщеславието на родителите му? Продължавайте така.. сватби, абитуриентски балове, дискотеки!


09 Август 2020 14:53 | стратег от Мировяне
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Моите съболезнования, най-искрени за прекъснатия толкова рано живот. Няма нищо по-ужасно от това родител да погребе чедото си. Сигурно обаче ще прозвучи грубо, но имам въпрос. Защо този родител толкова неистово искаше един измислен ритуал от соца за завършено никакво средно образование да се правят "сватби", когато целия свят е пламнал, всички държави, всички повтарят и повтарят за внимание? Кой е виновен сега? Пак някой друг, а не този, който е вкарал вълка в кошарата!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката