Близките срещи на Анджелина с рака - признанията на актрисата

30 ноември 2019 10:15   2228 прочита


Преди години Анджелина Джоли си направи двойна мастектомия, след което взе решение да отстрани и яйчниците си. Мнозина приеха тези мерки за прекалено крайни, но актрисата знае най-добре какво е правилното решение. Особено след всичко, през което е преминала.

И бабата, и майката на Джоли, са починали от рак на гърдата, което е причината шансът заболяването да се развие и при нея да е голям. След като предотврати тази възможност, актрисата прие за своя мисия да говори за рака, да подпомага медицината и жените, минаващи през този ад.

Връщайки се назад в спомените си, Анджелина не може да забрави моментите, в които е до майка си по време на химиотерапиите. Родителката на звездата се бори с болестта близо 10 години.

А Джоли си спомня денят на смъртта й, сякаш е бил вчера. Тогава тя разбира от лекарката на майка си, че я е помолила да й разясни под какъв риск е самата тя и какво може да предприеме.

Година след това Анджелина си прави генетичния тест, който показва нейната предразположеност. Тест, който се оказва прекалено закъсняла възможност да спаси другите дами от семейството й, пише Time.

След превантивните операции актрисата посещава редица изследователски центрове и се интересува живо от иновациите в сферата ана онкологията. Междувременно нейна приятелка от актьорските среди се разболява от рак на гърдата на 30 и няколко и успява да се пребори. Това е от историите, които вдъхват надежда, но според актрисата, има още много какво да се желае, за да станат профилактиката и лечението еднакво достъпни.

А изборът да се подложи на операциите и да говори открито за тях Анджелина прави, защото иска да си осигури колкото се може повече време с децата си, да ги види как растат, да се радва на внуци. 

Относно физически белези, Джоли е категорична, че те само й напомнят през какво е минала, правят уникално човешко същество. А най-тежките белези са тези в съзнанието. Като този от мисълта колко жени по света умират от рак. Но не всичко е свързано с медицината. Психичното и емоционално здраве са от не по-малко значение. Защото никой не заслужава да живее под стрес и напрежение, но повечето трябва да се разболеят, за да осъзнаят околните, че има нужда да се погрижат за тях. /news.bg


Още за: близки   яйчници   А. Джоли   Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката