Емоционална раздяла:  Лекари позволиха на болна семейна двойка да се сбогуват завинаги

20 януари 2021 06:55   2867 прочита


  
  
Благодарение на услужливия персонал на клиника възрастна двойка, заразена с коронавирус, успяха да се видят за последен път. Тази трогателна история от Великобритания разказа дъщеря им. 

79-годишният Джери Джарет е живял със своята 76-годишна съпруга Барбара около 50 години. COVID-19 почти щеше да направи невъзможно да се сбогуват завинаги. В интервю за BBC дъщеря им Клои разказа за емоционалното сбогуване на родителите си. 

Двойката била приета в болница Фримли Парк в окръг Съри преди около две седмици с диагноза коронавирус. Те били настанени в различни отделения, както се изисква от наредбите на лечебното заведение. Въпреки това на пенсионерите им било позволено да се срещнат два пъти, последния път - миналата сряда. 

Клои описва подробно това трогателно събитие. Според нея бащата е докаран в стаята на майката с инвалидна количка. Плачейки, той докоснал ръката й, след което очите на Барбара веднага се отворили. В продължение на час-два те разговаряли спокойно и се сбогували - докато дишането на 76-годишната жена отново утихнало и тя вече не можела да говори. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката