Извънредни новини за бебчето Калина, за което България събра половин милион лева

10 декември 2019 10:01   3119 прочита


Бебчето Калина, за което България събра половин милион лева, се завърна във Варна след тежката чернодробна трансплантация в Германия. Детенцето е добре, пише Varna24.bg, като се позовава на информация, споделена от майката на Калина, която написа следното:

"Здравейте, приятели! След няколко дълги и трудни месеца в Хамбург, ние се прибрахме в България и сме щастливи да сме си вкъщи. В изминалите месеци след трансплантацията бебе Калина се възстановява добре и черното й дробче работи. Тя започна да се храни нормално и да наддава тегло, обръща се по коремче, играе си и се усмихва много.

Обичаме я безкрайно много и й се радваме всеки ден!   Проследяване на състоянието на Калина и редовни изследвания в България се провеждат в СБАЛДБ "Проф. д-р Иван Митев" в София няколко пъти в месеца. Последните изследвания на чернодробните показатели са нормални и няма повишения. Това, което ни притеснява в момента е понижения албумин и общ белтък.

Едно от последните изследвания показа, че Калина има чревна загуба на белтъци. Все още не знаем каква е причината за този проблем и дали има връзка с трансплантацията. Наложи се с Калина да останем една седмица в СБАЛДБ "Проф. д-р Иван Митев", за да й направят още изследвания, гастроскопия и биопсия. Резултатите ще станат ясни тази седмица, а ние се молим всичко да се оправи.

В момента тя се чувства добре и този проблем не й се отразява видимо. Според лекарите причината за това трябва да се установи възможно най-бързо, за да не се влоши състоянието й. В момента Калина приема няколко лекарства, най-важните от които са имуносупресора Циклоспорин и Преднизон (кортикостероид). Те потискат имунната й система и предотвратяват отхвърлянето на черния дроб.

Надяваме се постепенно с времето лекарствата да намаляват и да избегнем други увреждания и странични ефекти. Силно се молим малката Калина да е винаги здрава и нека най-трудното в живота й да е вече минало. Изпращаме ви много усмивки от бебе Калина! " /blitz.bg


Още за: бебче   Германия   майка   Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката