Младо момиче, две продавачки и един старец - разказ, който ще ви трогне

18 януари 2023 07:03   1 коментар   4563 прочита


 

Не знаем кой е бил по-развълнуван вчера - старецът, който беше изненадан с красив жест, или двете продавачки, осъществили желанието на едно младо момиче. Простичко желание - да направи един възрастен човек щастлив.

Случката, разиграла се вчера около 17.30 ч, разказа във Facebook едната от продавачките в сливенския Лидл (до автогарата). Предлагаме ви я без редакторска намеса:

"При нас дойде красиво момиче, което помоли да изпълним едно нейно желание.

Пазарувайки в магазина, забелязала възрастен мъж, който обикалял, гледал цените, но нищо не купувал. Момичето ни остави 50 лв., като помоли да платим покупките му и рестото да остане за него.

На касата въпросният старец постави 1 хляб, 1 кг картофи, 2 мини франзели, стискайки в шепата си стотинки. С колежката се наложи да го излъжем, че клиентка има рожден ден и е оставила 50 лв. да почерпим клиент по избор. Казахме му, че той е избран. Сметката платена и рестото предадено на стареца, който се разплака и каза, че той не е свикнал така. Не спираше да ни благодари.

Но благодарностите са за теб, мило момиче. Дано прочетеш поста. Остани си така човечна и благородна! Но ние с колежката искаме да благодарим и на родителите на това прекрасно дете."

Разказът на продавачките трогна десетки сливенци, които се възхитиха от "тихото" добро, направено от едно младо момиче.

"Направеното тихо добро е най-хубавото, дай боже да има повече такива млади хора с големи сърца, вярвай, че направеното добро ще се върне при тебе, мило дете... Адмирации!"


Още за: Още от: Живот

Принтирай статия
1 коментар
18 Януари 2023 09:27 | баба
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Щом държавата не се грижи милосърдието се включва .
БРАВО НА МОМИЧЕТО!!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката