Момиче си направи ДНК тест и попадна в неочаквана ситуация 

14 октомври 2021 05:58   3564 прочита


 Студентка от Великобритания е решила да разбере историята на семейството си, но се е оказало, че тя самата не е сред живите, съобщава Liverpool Echo. 

23-годишната Лидия Елън от Ливърпул, графство Мърсисайд, разказва, че когато постъпвала в университета, поискала от майка си медицинската си карта и установила, че комбинираната ваксинация срещу морбили, паротит и рубеола (MMR), която се поставя на 18-месечна възраст, на нея й е направена през юли 1997 г. 

Самото момиче обаче е родено през 1998 г. "Бях много озадачена. Родителите ми също бяха объркани. Очевидно майка ми знае точно кога съм се родила и кога съм била ваксинирана", казва Елън. 

Момичето помислило, че това е "невинна грешка", но няколко години по-късно решава да си направи ДНК тест Ancestry, най-голямата компания с нестопанска цел за генеалогия в света. 

Оказало се, че "най-важната" област за нейната генеалогия е Мърсисайд. "Когато обаче въведох името и датата си на раждане, се оказа, че ме няма в базата данни. Има само хора със същото име и различна дата на раждане", разказва момичето. 

Елън е удивена от това, че "не съществува". След това изяснява, че записът за ваксинация вероятно е бил често срещана грешка - лекарят сигурно е записал името ѝ неправилно или нечетливо. Но отсъствието от базата данни на Ancestry останало загадка за нея. 

"Мога само да предположа, че не съм попаднала в базата данни, защото те просто нямат данни за мен. Не съм се местила, не съм се омъжвала, не съм умирала и т. н. ", шегува се момичето. 

Освен това тя разкрива, че тя и родителите ѝ не са могли да намерят акта ѝ за раждане. В същото време тя не е имала проблеми с получаването на документи. 

За изненада на Елън, след като споделя историята си в социалните медии, тя получава "много ненавист" в отговор, но в същото време много хора ѝ съчувстват и ѝ казват, че и те са се сблъсквали с подобна ситуация. 

"Някои дори се опитваха да установят личността ми, като се ровеха в архивите и изследваха досиета на изчезнали хора! ", удивлява се Елън. 

БЛИЦ 


Още за: момиче   ДНК тест   ситуация    Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката