Заключена, без достъп до храна, нито пък до тоалетна – разказ от дом за стари хора

23 март 2023 23:41   3362 прочита


Жена твърди, че е решила да посети настанената в дом за възрастни хора своя майка изненадващо, а в дома освен охраната, не открила никого от персонала. Собственикът на социалното заведение отхвърля обвиненията и има своя версия за случилото се.

Димитър Алексиев покани екипа ни и Емилияна Стойнева – жената, която сигнализира за лоши условия в Дома. Тя настанява майка си на 5 март. В Деня на жената решава да я поздрави лично и я посещава. Казва, че заварила само един пазач, който просел цигари пред социалното заведение. Нямало други служители.

„Тя беше в абсолютно безпомощно състояние. Беше се завила. Видях кофа, пълна с урина”, каза Емилияна Стойнева като допълни, че в дните, в които майка ѝ е била настанена в Дома, тя не е била обгрижвана. По думите ѝ – дори не е била преобличана.

Собственикът на Дома за възрастни хора подчерта, че възрастната жена е в дементно състояние и не можело да ѝ се има доверие. Това била и причината да бъде държана под ключ. Димитър Алексиев твърди, че това била моментна мярка с цел сигурността на пациентката. „Тя се съблича, налита на другите пациенти на бой, сваля си памперса, тръгва да бърка в кухнята”, коментира той. По думите на Алексиев възрастната жена сама се преобличала многократно. Той заяви, че кофата, за която дъщерята твърди, че била пълна с урина, била забравена от служители, след като мили пода. Собственикът на Дома подчерта, че всички близки на пациенти имат достъп до онлайн камери, показващи в реално време какво се случва в социалната институция.

Gospodari.com

 
 
 

Още за: Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката