"Знам какво е, майка ми използваше социална помощ, за да оцелеем": Опра Уинфри дарява 10 милиона долара за борба с коронавируса

07 април 2020 09:07   1737 прочита


Опра Уинфри обявила, че дарява 10 милиона долара за подкрепа на борбата срещу коронавирус в САЩ, което ще включва осигуряване на храна за застрашени американци. Уинфри, една от най-богатите и влиятелни американски жени, го публикувала в социалните мрежи: "Дарявам 10 милиона долара, за да помогна на американците в тази пандемия в градовете в цялата страна и в районите, в които съм израснала", написала тя. Уинфри, 66-годишна, е родена в бедно семейство в Мисисипи.

Част от парите са предназначени за осигуряване на храна за най-уязвимите в пандемията, включително за деца, които зависели от храната, която са получавали в сега затворените вече училища и са израстнали в бедни семейства, както и за възрастни и безработни, чийто брой е нараснал драстично. „Още помня детството си с майка ми, която вземаше социална помощ и понякога просто се нуждаехме от помощ, за да оцелее семейството ни. „В моменти като този много хора са в опасност“, написала Уинфри.

tocka.co.mk


Още за: Опра Уинфри   дарение   Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката