Тя е на 84 и е по-гъвкава от вас

11 септември 2018 09:35   2201 прочита


Тя се казва Марджъри Картър, на 84 г. и е много по-пластична и подвижна от редица 20-годишни момичета. Не ни вярвате? Ще се убедите сами. Марджъри е бивша гимнастичка, за която възрастта е единствено стимул за усъвършенстване. Тя е баба на 5 внучета и вероятно изпитва характерните за възрастта си болежки, само че това изобщо не я спира да тренира три пъти седмично. Денят ѝ започва точно в 6 ч. и не си спестява нито едно усилие, а поддържа физиката си в отлично състояние. Знаете ли, че е твърдо решена да посрещне 100-ия си рожден ден на челна стойка? А каква е тайната да бъдеш толкова пластичен и енергичен след 80 г.?

„Много е важно да не спираш да се движиш и да разбереш, че трябва да бъдеш независим и подвижен. Винаги, когато отида на фитнес хората ми казват, че ги вдъхновявам и това ме кара да се усмихвам и да продължавам. Това е тайната да останеш млад.“, споделя Марджъри Картър.

Целият ѝ живот е преминал под знака на спорта, тъй като дълги години се състезава, а след това става треньор. Цели 25 години Картър подготвя млади момичета за състезателки по гимнастика. В момента тя живее със съпруга си, който е на 87 г. и споделя, че е много доволна от живота си и че за нищо на света няма да се откаже от спорта.

woman.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката