Дженифър Лопес за паник атаките си: Мислех, че съм невидима

21 юли 2022 06:42   1 коментар   1922 прочита


 

Дженифър Лопес разкрива за тъмната страна на славата и какви са трудностите от това да си постоянно на върха.

52-годишната изпълнителка си спомня, че се е чувствала „физически парализирана“ по време на сериозни паник атаки, които е изпитвала в края на 20-те си години. Проблемите ѝ били предизвикани от изтощението и липсата на сън по това време. Именно затова, Лопес насърчава феновете си да обърнат внимание на съня и им разказва колко е важно да се наспиват пълноценно.

В откровение, публикувано в сайта ѝ On the JLo, звездата признава, че е имало момент в живота ѝ, когато е спяла само по 3-5 часа на вечер. През останалото време е била на снимачната площадка, записвала е албум, снимала е видеа и е тичала по още много други задачи. Тогава си е мислила, че младото ѝ тяло ще може да понесе цялото натоварване, но е грешала.

„Един ден седях в караваната си и цялата работа и стресът, който идва с нея, в комбинация с липсата на сън, ме удариха изведнъж“, казва Лопес. Тя си спомня, че в един момент си е мислила какви са задачите ѝ за деня, а в другия е имала чувството, че не може да мръдне. „Бях тотално замръзнала“, пише още звездата.

Физическите симптоми започнали да я плашат, а страхът влошавал още повече ситуацията. Изпълнителката казва, че в момента разбира, че това е класическа паническа атака, предизвикана от изтощение. По онова време обаче тя не е чувала за състоянието и не е знаела как да се справи с него. Обяснява, че се е съмнявала в психичното си здраве, докато лекар не ѝ казал, че трябва да промени начина си на живот.

„Охраната от снимачната площадка дойде да ме вземе и да ме закара на лекар. Докато стигнем до клиниката, успях да си възвърна способността да говоря. Бях толкова изплашена, че си мислех, че полудявам“, пише Джей Ло. Попитала лекаря дали полудява, но той ѝ отговорил, че всичко е наред с психиката ѝ, но просто трябва да спи поне 7 часа, да не пие кофеин и да тренира в залата, ако ще се натоварва толкова много извън нея.

Лопес обяснява, че по онова време напълно е забравила да се грижи за себе си, като е приоритизирала работата си. Изграждайки своята империя, тя се е опитвала да се докаже в Холивуд, да запише дебютния си албум и да обърне внимание на първия си съпруг. „Разбрах колко сериозни може да са последиците от игнорирането на тялото и ума ми. Именно тогава започна моето пътуване към по-добра грижа за себе си“, пише звездата.

След тези стряскащи събития, Джей Ло започва да живее по-здравословно и балансирано. Споделя, че философията ѝ вече е „за живота, а не против стареенето“. Относно неостаряващия си външен вид, изпълнителката казва, че всичко се дължи на правилния сън.


Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
1 коментар
22 Юли 2022 12:15 | Сократ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

латино лили иванова
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката