Дългогодишни изследвания доказаха: Дори малката консумация на червено месо ни убива преждевременно

02 април 2019 10:00   1 коментар   8816 прочита


Дори малките количества червено месо в диетата увеличават риска от преждевременна смърт. Това сочат резултатите от проучване на американски учени от университета "Лома Линда" в Калифорния. Проведеното разследване е върху канцерогените, които се намират в големи количества в червеното и преработеното месо.

Ако учените преди това са научили ефекта на червеното месо върху здравето на хората, които го ядат редовно, то целта на новото проучване е да се разбере как червеното месо влияе върху състоянието на тези, които го използват рядко и в малки количества.

В експеримента са участвали 96 000 доброволци. Първите наблюдения са извършени в периода от 2002 до 2007 г. и повторени - за почти 12 години. През това време 7961 участници в проучването умират от различни причини. 2598 души пък си отиват заради проблеми със сърдечно-съдовата система, а 1873 души умират от рак.

 „В сравнение с тези, които не са яли червено и преработено месо въобще, тези, които са консумирали малко, са имали по-висок риск от преждевременна смърт поради различни причини или от сърдечно-съдови заболявания“, сочат заключенията на експертите./zdrave.to


Още за: месо   диета   риск   Още от: Здраве

Принтирай статия
1 коментар
04 Април 2019 15:57 | Умник
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Дългогодишни изследвания доказах, че глупаците от Струма, няма да престанат да пишат небивалици и ще си останат с дипломи за средно образование завинаги хахааххаа
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката