Грандиозен пробив! Вече има лечение за всички видове рак

26 януари 2020 11:08   1 коментар   3897 прочита


Британски учени от Университета в Кардиф направиха откритие, което само по себе си е потенциален глобален пробив в лечението на рака. Те случайно открили неизвестен досега вид Т-убиец, способен да убива ракови клетки от почти всякакъв вид. Новите Т-убийци са открити по време на рутинен скрининг на кръвни проби от банката на Уелс, докато специалистите търсели имунни клетки, които могат да се борят с някои видове бактерии.

Откритите имунни клетки носят на повърхността си неизвестен досега рецептор (MR1), който действа като кука, която се забива върху протеините, които се придържат към повърхността на повечето видове ракови клетки и никога не се появяват върху здрави. Дори не посягайте към тези храни, ако сте болни - ще стане по-зле В последващи лабораторни изследвания клетките с открит нов рецептор са в състояние да разпознаят и унищожат раковите клетки на: - белите дробове - кожата - кръвта - ректума - гръдния кош - костите - простатата - яйчниците - бъбреците - шийката на матката ... това по същество са всички най-често срещани видове ракови клетки.

Топ 5 на най-подценяваните признаци за високо кръвно Според проф. Андрю Сюел, директор на научните изследвания и експерт по клетъчна биология от Медицинския университет в Кардиф, това откритие предоставя възможност за създаване на универсален лек за рак. "Това е много мотивираща находка, никой не предполагаше, че съществуват такива клетки", каза той пред репортери на BBC. "Това е шанс да се излекува всеки пациент. Преди никой не е вярвал, че подобно нещо някога ще бъде възможно." Статия за откритието беше публикувана вчера в списанието Nature./zdrave.to


Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
1 коментар
27 Януари 2020 21:38 | 5555
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

БРАВО, ДАНО ДА Е ВЯРНО И СКОРОРО НАМЕРИ ШРОКО ПРИЛОЖЕНИЕ .....ЩЕ СПАСИ МНОГО ЖИВОТИ .....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката