Грипът започва! Не се лекувайте с антибиотик, не помага

08 януари 2019 09:47   1 коментар   2003 прочита


Симптомите при грип включват главоболие, повишена температура, треперене, кашлица, възпалено гърло, хрема, отпадналост и умора. Особеност на грипа през тази година е, че атакува предимно младите хора.

Хората се заразяват с новия вирус по същите начини, по които със сезонните грипни вируси: по въздушно-капков път от болен човек, който кашля или киха. Ако мръсни ръце или други заразени повърхности попаднат в устата ви.

Антибиотикът не лекува вирусни инфекции – никакви, по никакъв начин. Ако симптомите продължат по-дълго, това е признак на бактериална инфекция, тогава може, но само ако е изписан от лекар, а не на своя глава. Това заяви Ангел Кунчев, главен държавен здравен директор, в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия. По думите му болните в страната продължават да се увеличават и в следващите 2-3 седмици може да се стигне до епидемия в някои области в страната.

Най-разпространеният вирус в момента е Н1. При него се наблюдават обичайните симптоми – отпадналост, температура, главоболие. „Толкова силно се усеща, че не сте добре, че искате да си останете вкъщи. Това е и препоръчително“, обясни Кунчев.

Студеното време оказва влияние и на сърдечните болести – наблюдават се исхемични атаки, сърцебиене, високо кръвно, съдово болните имат болки и стягане, казва кардиологът Анна Николаева. „Огромен прилив на пациенти има, което е нормално, особено след празниците, когато нарушаваме диетата, има струпване на много хора на едно място“, твърди тя.

Не само болните, но и здравите са застрашени – особено тези които са с болни в семейството или със захарен диабет, с рискови фактори. Точно сега може да се разбере, че имат високо кръвно например.

„Хубаво е да се проверява сутрин и вечер кръвното, ако имаме постоянна терапия. Зимата имаме нужда от по-интензивна терапия. Болки в сърдечно-съдовата област може да е и следствие на настинка, на стрес“, обясни Николаева и посъветва възрастните хора и тези с хронични заболявания да не излизат сутрин рано, защото тогава е пикът на тези заболявания, а температурните разлики са твърде големи.bulnews.bg


Още за: грип   антибиотик   вируси   Още от: Здраве

Принтирай статия
1 коментар
08 Януари 2019 20:07 | ������докторо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И за ГЕРБАДЖИИТЕ е лошо. Бодежи в сърцето има и при тази болест ГЕРБ така, че ако кардиолога не открие нещо при гастро .Ходете на частно при д-р Марков и някой да вземе мерки относно д-р Божанин това е убийец. Три пъти ходих при него за 5 години една и съща диагноза една и съща рецепта при доказано стомашно заболяване при гастроскопия. Ако се бях оставил на Божанин досега целия хранопровод щеще да ми е ерозирал и щях да съм на химеотерапия или на два метра под земята. Никога не се доверявайте на само един доктор. Пийте антибиотици в съчетание с народни лекове.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката