Жена с К-19 се събуди след 7-седмична кома и с изненада узна, че... 

23 декември 2021 06:36   2 коментара   4320 прочита


  

Жителка на английския град Фарнуърт, Голям Манчестър, заразена с коронавирус, прекара седем седмици в кома, а когато се събуди, разбра, че е станала майка, пише Metro. 

Кошмарът за 33-годишната Лора Уорд започнал с лека кашлица. Тъй като състоянието й не се подобрявало, тя решила да си направи PCR тест. А след като резултатът се оказал положителен, лекарите посъветвали бременната пациентка да се самоизолира. 

Скоро обаче тя започнала да изпитва проблеми с дишането, отишла пак на лекар и била хоспитализирана. 

Жената нямала други здравословни проблеми освен диабета, който се появил по време на бременността. Заради първоначалните препоръки да не се ваксинират бременни жени, Лора не била имунизирана. А когато й предложили да го направи, било прекалено късно. 

По време на двуседмичния си престой в болницата, състоянието й непрекъснато се влошавало. Лекарите прегледали бебето и й казали, че може да роди преждевременно. 

Последното нещо, което Уорд си спомня, е как я връщат в отделението за коронавирус и тя кимва в знак на съгласие за преждевременното раждане. След това припаднала. 

Следващият спомен на 33-годишната жена е как се събужда седем седмици по-късно и всички й честители раждането на момиченцето, за което тя не знаела. 

"Отворих очи и видях Хоуп на леглото до мен. Не можех да се движа. Можех само да поклащам глава и да кимам", споделя тя. 

По-късно разбрала, че състоянието й се влошило толкова много, че лекарите й направили спешно цезарово сечение в 31-ата седмица от бременността (два месеца преди планираното раждане). 

Когато се родила, малката Хоуп тежала 1, 6 килограма, но след пет седмици в отделението за интензивно лечение на новородени, тя вече е здрава и наддава на килограми. 

За мама Лора обаче това било едва началото на ужасното изпитание. Семейството й се опасявало, че тя никога няма да се възстанови от болестта. 

Лекарите й направили трахеостомия и й поставили две тръби за хранене. Уорд успяла да проговори две седмици, след като се събудила от комата. Наложило се и да се учи да ходи отново. 

Сега жената се подлага на интензивна физиотерапия и се надява да навакса първите седмици от живота на дъщеря си. Тя планира скоро да се върне у дома и съветва всички бременни жени да се ваксинират срещу COVID-19. 

jenata. blitz. bg 

2 коментара
02 Януари 2022 08:08 | DavidBlawn
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

click this over here now mom son xxxx


02 Януари 2022 12:20 | EdwardAllot
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

best hackers - hack whatsapp account using phone number, hackerslist
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката