Кралска подправка! Топи мазнините, намалява холесерола ! Неподозираните свойства на кардамона 

11 април 2021 07:15   3191 прочита


  
 
Науката знае за свойствата на кардамона отдавна, но малко хора се възползват от всички полезни качества на тази подправка. 

Кардамонът се нарича "кралска подправка" и то с причина. 

Едно от най-популярните приложения на кардамона е премахването на токсините. Кардамонът притежава този ефект заради диуретичните си свойства. 

В същото време кардамонът намалява съдържанието на лош холестерол и триглицериди в кръвта, а също така подобрява глюкозния толеранс при пациенти със захарен диабет. 

7 зелени подправки полезни за здравето 

Срещу мазнини 

Интересното е, че кардамонът помага да се отървете от коремните мазнини, което има благоприятен ефект върху здравето на сърцето и кръвоносните съдове. 

Проучванията показват, че кардамонът на прах, приеман като хранителна добавка, предотвратява натрупването на коремни мазнини. 

Срещу холестерола 

Свойствата на кардамона за изгаряне на мазнини спомагат за намаляване на холестерола в кръвта. Това е особено важно за тези, които имат високи нива на холестерол и в резултат на това са с наднормено тегло. 

Проучване при жени с преддиабет и затлъстяване установява, че прахът от зелен кардамон намалява нивата на липопротеините и триглицеридите с ниска плътност. 

Плодове и подправки, които топят килограмите 

Следователно общият индекс на холестерола се подобрява значително. Учените стигнаха до заключението, че тази подправка инхибира увеличаването на нивата на липопротеините с ниска плътност. /Zdrave. to 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката