Лекарите мълчат за тези проблеми след цезарово сечение

24 май 2019 09:53   2 коментара   4433 прочита


Много хора си мислят, че раждането с цезарово сечение е много по-лесно отколкото естественото. Жената заспива, а когато се събуди вече е с дете в ръцете. Нищо не се разтяга и всичко е точно.

Разбира се, има жени, при които този вид интервенция е просто необходимост, но има и такива,които умишлено решават доброволно да легнат под ножа. Майките си мислят, че това е много по-лесният и умен вариант, но грешат жестоко.

В следващите редове ще ви разкрием някои от последствията от цезаровото сечение, за които не всеки лекар ще ви каже,но е добре да сте наясно с всяко едно от тях.

Проблеми с менструацията

След цезарово сечение тя може да бъде много по-болезнена и обилна. Ще страдате, докато белегът на матката ви не зарасне напълно. По време на менструацията,мускулният слой на стената на матката именно в областта на белега намалява, което всъщност води до болката.

Въпреки това не всички жени забелязват разлика в менструацията преди и след цезаровото сечение. Понякога тялото се възстановява

наистина бързо.

Липса на майчински инстинкт

При естественото раждане, веднага щом бебето се роди, то веднага се полага върху гърдите на майката. За съжаление това нещо е невъзможни при жени, които раждат оперативно. Майките виждат детето си след известно време и понякога чувстват бариера между себе си и бебето. Може да отнеме време, докато една жена усети майчинска привързаност При някои хора това чувство никога не се появява, колкото и страшно и невъзможно да ви звучи.

Кървене

Обикновено матката на жената, която е родила, веднага започва да се свива, което спасява майката от прекомерно кървене. След продължително раждане или цезарово сечение има вероятност матката да остане в отпуснато състояние (маточна атония), което води до голяма кръвозагуба. Лекарите лекуват това състояние с медикаменти.

Наддаване на тегло

Цезаровото сечение не е операция, която трябва да бъде подценявана. Възстановяването от нея отнема известно време. Понякога възстановяването на коремните мускули може да отнеме години. Някои жени се депресират, като виждат собствените си тела и спират да се гржат за себе си под влиянието на негативните емоции. Започват да притъпяват мъката изкушавайки се със сладко. Добре е след раждане всяка майка да ходи на физиотерапия.

Ендометрит

Около 7% от жените, които раждат с цезарово сечение, се сблъскат с това усложнение. Инфекцията прониква в матката и започва възпаление. В повечето случаи ендометритът може да бъде лекуван с антибиотици, но понякога се стига до отстраняване на матката.

Проблеми с пикочния мехур

Може да изпитвате спазми на пикочния мехур, неочаквани болки и спазми след раждане с цезарово сечение.

Друг проблем, дължащ се на отслабените мускули в тази област, е задържането на урината в пикочните пътища, което често води до инфекция.Обърнете внимание на следните симптоми: умора, повишена температура, болки в тазовата област, силни пориви към тоалетната, които обаче завършват без резултат.

Белег

Съвременната козметика днес може да реши наистина доста проблеми и понякога белезите от цезарово сечение могат да се заличат почти напълно. В клиника в Израел лекари пък вече предлагат цезарово сечение без шевове. Въпреки това раната и белегът не са само върху кожата, но и върху матката. Една жена трябва да бъде изключително внимателна, за да не го нарани. Това може да доведе до сериозни последствия и проблеми при следваща бременност.

Понякога може да се появи инфекция около кожните слоеве,които обикалят белега, и ако се забави лечението, това може да доведе до изтичане на секрет (гной), Дори години след раждането рискът от инфекции остава.

Само и единствено цезарово сечение

Когато една жена се подложи на раждане чрез цезарово сечение, това не значи, че тя няма да роди отново. При повторна бременност обаче се препоръчва да не се опитва раждане по естествен път, а отново трябва да бъде чрез цезарово сечение. Това е така, защото съществува вероятност от разкъсване на матката.

Прилепване

След операцията тялото полага максимални усилия да се възстанови. Започва процес, при който се освобождава веществото фибрин, което слепва отново тъканите. Понякога обаче се случва този фибрин да повлияе на чревните цикли и тазовите органи, което води до срастване. Може да настъпят болки в тази и корема, стомашно разстройство, запек или газове.

Не е добре да игнорирате подобен проблем, защото може да се получат усложнения или пък да се стигне до безплодие или извънматочна бременност. Прочуване показва, че жени, които а се подлагали два или три пъти на секцио са били два пъти по-склонни да имат пълни сраствания отколкото тези, които са претърпели само веднъж цезарово сечение.

Постравматично стресово разстройство

Това се случва на седем от сто майки след раждането. Жените, родили чрез цезарово сечение са много по-податливи на това разстройство. Страхът, липсата на подкрепа преди или по време, че понякога и след раждането може да повлияе много зле на психиката на майката.

Симптомите на този синдром включват лош сън, кошмари, раздразнителност, безпокойство, пристъпи на паника.

Проблеми с контрацепцията

Шотландски учени са установили, че 20% от майките, родили чрез цезарово сечение, са имали проблеми да забременеят отново.

Чувство за вина

Всяка бременна жена мечтае за деня, в който ще види за пръв път бебчето си. Майки, които обаче са претърпели операция по време на раждането, може да имат малко по-различни емоции.

Някои жени започват да изпитват вина, гняв и негодувание.. дори се достига до спад на самочувствието. Причината е, че стават обект на злобни вметки от жени, които са родили по естествен начин и са усетили родилните болки. Сякаш, ако една жена не е родила естествено, не е истинска майка. На кого обаче му пука как е роден. Важното е, че една жена просто вдъхва живот и това е чудо, което трябва да бъде ценено. Няма значение как ражда една жена, важно е каква майка е бъде./jenata.blitz.bg


Още за: лекари   сечение   жена   Още от: Здраве

Принтирай статия
2 коментара
19 Юни 2019 13:56 | AnthonyBum
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Hi! We are working with businesses like yours to support them in the creation of excellent websites and mobile apps of any complexity and specification.
If your CEO / CTO / CIO has plans to launch new digital resources or update existing ones (to iOS 13 for example), Aplana can be a valuable partner and assist in achieving those goals.
Aplana was featured on the Clutch Rating List of the Top-200 Best Custom Software Developers 2018 in the world (you may google this information).
Since 1999 we have launched over 1500 small and large IT projects worldwide. We deliver digital projects to US customers through our highly skilled software teams in Eastern Europe.
This structure allows us to keep the cost for our services reasonable and justified while maintaining a quality of work that is exceptionally high.
Please contact us if you have any technical RFP ( [email protected] us ) or visit us at http://aplana.us
to get more info.
Please, accept our apology if it currently doesn't apply to you.


20 Юни 2019 04:32 | Stephennar
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Dear sir/ma, Our patron want to invest in your district for good returns. please contact us for more information on +973 650 09688 or [email protected] net Best regards Mr. Mat Hernandez
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката