Млад мъж почина в Бургас от COVID-19 - бързият тест е бил фалшиво отрицателен  

22 ноември 2020 05:41   1 коментар   3218 прочита


Млад мъж почина в Бургас след лутане между няколко болници - бил е с диагноза двустранна пневмония, но след смъртта му е установено, че е с коронавирус, предаде БНТ. 

Той не е получил спешна лекарска помощ, защото първоначално тестът му за SARS-CoV-2 е бил отрицателен. 

Пациентът е препращан към няколко болници и с часове е чакал да бъде приет, а когато това станало, вече е било късно и не успели да го спасят. 

Уточнява се, че 36-годишният Калин Карапачов първоначално се е лекувал в дома си в Обзор. В средата на миналата седмица обаче състоянието му се е влошило рязко - започнал да диша трудно и извикали линейка. Майката му разказа, че близо час от Спешната помощ не успели да дойдат, затова семейството използвало собствен транспорт. 

 

"Като дойдохме тук, отидохме направо при личната лекарка. Той вече беше почти посинял, със затруднено дишане. Опитаха се да му помогнат. Сложиха му веднага венозно калциев глюконат, сложиха му урбазон. Подадоха ни документи, за да направим снимка. " - разказва майката на пациента Гинка Карапачова. 

Направена му е снимка и е установено, че той е с тежка двустранна бронхопневмония. С изготвените документи отишли в спешното отделение на бургаската болница. 

"В приемната има една медицинска сестра, която ни върна. Каза, че не сме за там. Тя дори не му погледна документите. Направи му само измерване на съдържанието на кислорода кръвта и то в колата, защото той нямаше как да слезе. Каза, че е 94 и сме за ТУБ-а. " - споделя Гинка Карапачова. 

От лечебното заведение поясняват, че не са приели Калин за лечение, тъй като от години нямат клинична пътека за пациенти с пневмония. Направен му е и бърз тест за коронавирус, който е бил отрицателен. Затова пациентът бил пренасочен към Белодробната болница. Там обаче също не го приели за лечение. От ръководството на здравното заведение ще проверят случая, но се оплакаха от сериозна липса на легла за пациенти. 

"За съжаление, нашите легла бяха заети за COVID и че затвориха повече от 50% от леглата в Бургас. Единствените, които са, ги направихме COVID-ни и естествено, че ще има проблем с обслужването на другите хора. " - обясни д-р Евелина Трошанова, управител на Белодробната болница в Бургас. 

 

След 4 часа чакане мъжът е бил приет за лечение в болницата в комплекс "Меден рудник", където е починал. 

"Но просто е било много късно. Това време, този цял ден, който ние загубихме, загуби синът ми. Разбирате ли? Дано да няма други такива случаи. " - каза Гинка Карапачова. 

След смъртта на Калин семейството му е научило, че третият му тест за COVID-19 е положителен. 
 

1 коментар
07 Декември 2020 21:46 | Roberterups
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Привет всем! прикольный у вас сайт!
Нашел класную базу кино: смотреть онлайн фильмы ужасов триллеры лучшие http://kinobunker.net/
Тут: Лучшие документальные фильмы http://kinobunker.net/dokumentalnyy/ рейтинг 2020
Тут: http://kinobunker.net/16450-tilda-suinton-poluchit-pochetnogo-zolotogo-lva.html Тильда Суинтон получит почетного «Золотого льва»
Тут: Брюс Уиллис сыграет в триллере о потерянной памяти Брюс Уиллис сыграет в триллере о потерянной памяти
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката