Момиченце се превръща в камък: Седемгодишната страда от нелечимо състояние на кожата, което прави живота й „жив ад“

07 февруари 2020 08:38   1 коментар   3623 прочита


Седемгодишнaтa Раджешвари страда от нелечимо състояние, наречено ихтиоза. Люспестата кожа е покрила ръцете, краката и по-голямата част от гърба и корема, затруднява я да седи, да ходи или да пътува.

Ихтиозата обикновено не е животозастрашаваща, но няма лечение и пациентите вероятно показват симптомите за цял живот. Медиците казват, че пациентите с ихтиоза също могат да страдат от прегряване поради намалената способност да се потят. Нелечимата ихтиоза на седемгодишното момиче е причината кожата й да стане груба, суха и люспеста, изглежда се вкаменява.

Лекарите в Индия казват, че в страната има малко случаи, които биха помогнали за изследване на състоянието на Раджешвари. „Не е имало голям пробив по отношение на научните изследвания. Понастоящем науката няма лек за тази болест ", заяви д-р Сатяки Гангули от Индийския медицински институт в Индия в Райпур.

Dailymail.co.uk


Още за: момиче   камък   заболяване   Още от: Здраве

Принтирай статия
1 коментар
09 Февруари 2020 11:58 | odaokixazuiuh
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

http://mewkid.net/who-is-xandra/ - Amoxicillin Amoxicillin No Prescription pmp. aorr. strumarelax. com. okp. ho http://mewkid.net/who-is-xandra/
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката