Още едно усложнение след коронавирус! Проявява се чак 2 месеца след оздравяване

01 август 2020 01:05   1 коментар   3677 прочита


Частичната загуба на слух може да бъде едно от усложненията при коронавирусна инфекция, което се проявява около два месеца след оздравяването. При проведена телефонна анкета със 121 изписани от манчестърската болница "Уитъншоу" пациенти, 16 се оплакали от частична загуба на слух. Това представлява 13,2 процента от общия брой респонденти.

"На нас вече ни е известно, че вирусите, причиняващи дребна шарка, паротит и менингит, водят до влошаването на слуха. Коронавирусът от своя страна е способен да повреди нервите, които пренасят информацията до него и вътре в него", заяви професорът по аудиология Кевин Мънроу от Манчестърския университет.

"Теоретично е възможно COVID-19 да предизвиква проблеми в някои участъци от слуховата система, включително в средното ухо и във вътрешното ухо. Това се наблюдава например при слуховата невропатия, разстройството на слуха, при което вътрешното ухо функционира, но предаването на сигнала по слуховия нерв към мозъка е нарушено", заяви специалистът.

Мънроу посочи съпътстващите коронавируса фактори, които могат да доведат до загуба на слуха, като стреса, носенето на маски, затрудняващи общуването, и използваните за лечението на вируса лекарства./Glas.bg


Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
1 коментар
01 Август 2020 11:52 | Блокиран IP адрес
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво, Струма! Не е в стила ми да обиждам, но защо умирате от страх, когато читателите Ви са по-умни от Вас ? Хубав ден! Не държа да ме отблокирате.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката