Пица, хумус, паста и кафе срещу заголени ръце - ваксинация в Тел Авив  

17 февруари 2021 06:23   1 коментар   1233 прочита


 Пица, хумус, паста и кафе са в менюто във вторник за ваксинация на израелците срещу COVID-19, съобщава "Ройтерс". 

В сътрудничество с местните ресторанти Тел Авив предлага храната в два центъра за ваксинация, надявайки се да убеди изчакващите да се ваксинират. 

Въпреки че Израел е водещ в света по скоростта на ваксинацията, властите все още са загрижени, че по-младите хора, по-малко податливи на усложнения от коронавируса, а други нежелаещи няма да се ваксинират. 

Инициативата подейства, десетки се ваксинираха. 

  

"Дойдохме да се ваксинираме, досега се тревожехме, но поради предстоящите ограничения (срещу хора, които не се ваксинират) нямаше много избор, а също така е много хубаво да си вземеш пица и кафе", коментира Лизи Крицер, 32-годишен общински работник. 

Израел планира да облекчи повечето ограничения за бизнеса в неделя и да отвори отново хотелите и спортните зали за тези, които са напълно ваксинирани или са считани за имунизирани, след като се възстановят от COVID-19. 

С близо 43% от гражданите, получили поне една доза от ваксината на Pfizer Inc, Израел продължи напред с постепенно облекчаване на мерките за блокиране, наложени на 27 декември. 

Амбициозният стремеж към ваксинация се превърна и в най-голямото реално изследване на ваксината на Pfizer. Най-големият доставчик на здравни услуги в страната отчита 94% спад в симптоматичните случаи на COVID-19 сред 600 000 души, които са получили и двете дози. 

Ейтан Шварц, говорител на община Тел Авив, заяви, че градът се надява храната и напитките, предлагани в центровете за ваксинация, да създадат "семейна атмосфера", за да привлекат колебливите. 

"Днес дойдох да се ваксинирам и казвам на всички да дойдат и да го направят, за да запазим здравето си", обяснява Иман Дасуи, 60-годишна учителка. "Тук има и кюнефе... много е вкусно. " news bg 

1 коментар
17 Февруари 2021 17:25 | д-р Дулитъл
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да дават и тук такова безплатно ядене, ще се наредят по 2 и 3 пъти да ги ваксинират!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката