По очите ще ги познаете! Ето от какви заболявания страдате, ако ...

30 април 2018 09:17   1 коментар   10143 прочита


Често по вида и цвета на дадена част от нашето тяло можем да разберем, че имаме здравословен проблем.

Очите могат да ви покажат от какво заболяване страдате.

Силно подпухналите горни клепачи говорят за образуването на камъни в жлъчката. Сълзящите очни ябълки и зачервените съдове на роговицата понякога са предпоставка за развиваща се глаукома.

Ако по очите редовно се появява бял слузест налеп, трябва да се прегледате за катаракта.

Малките тъмни петънца под очите вероятно са знак за образуване на камъни в бъбреците.

Ечемикът на очите говори за някаква инфекция или злоупотреба с мазна храна, която затруднява работата на черния дроб и жлъчката.

Ако кожата под очите ви има виолетови или кафяв отенък, това е сигнал да проверите бъбреците, нивото на глюкозата в кръвта, щитовидната жлеза и сърдечно-съдовата система.

Честото мигане е не само признак на неувереност в себе си, но и за евентуално заболяване на нервната система и черния дроб.

Вътрешната повърхност на клепачите на здравия човек има розов цвят. Ако той обаче е червен, това говори за нарушения в кръвообращението, разстройство в храносмилателната система или проблеми в половата система.

За лошо кръвообращение подсказва белият цвят на вътрешната повърхност на клепачите. По-скоро става дума за анемия, породена от недостиг на желязо и ниско количество на хемоглобин в кръвта.

Червено-жълтият оттенък може да означава смущение в работата на бъбреците, черния дроб, далака, задстомашната жлеза или сърцето.bulnews


Още за: вид   цвят   тяло   Още от: Здраве

Принтирай статия
1 коментар
30 Април 2018 19:41 | Рокфелер
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Засега много доволен съм от петричкия очен д-р Бухлев. За в бъдеще ще видим. Но в петричката болница липсват кадри като Дерматолог, Уролог, Психолог, а това Сексолог е направо мираж да има в Петричката болница. Май и д-р Динков психиатъра вече е пенсия. А после, защо пишем в форума на Струма. Д-р Мите НАЗДРАВЕ и господ само здрави пациенти да ти даде гладен и жаден да ходиш .
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката