Проф. д-р Иво Петров получи признание за приноса си в интервенционалното лечение на клапни заболявания у нас 

13 април 2022 06:29   2 коментара   3510 прочита


 

Проф. д-р Иво Петров получи приз за цялостен принос в интервенционалното лечение на клапни заболявания в България в рамките на седмото издание на Софийските дни на ехокардиографията. 

Наградата на проф. д-р Петров връчи кардиологът доц. д-р Красимира Христова, председател на Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията, инициатор и организатор на събитието. 

През 2018 г. проф. д-р Петров извършва първата в България операция по имплантиране на MitraClip на 83-годишен пациент с митрална стеноза. Това е една от най-сложните интервенции в инвазивната кардиология, като позиционирането на клапата е невъзможно без ехокардиографията. 

Проф. д-р Петров е медицински директор и началник Клиника по кардиология и ангиология към Университетска болница Аджибадем Сити клиник. Има четири специалности - вътрешни болести, кардиология, инвазивна кардиология и ангиология. 

Преминал е обучения по едноваскуларна ехокардиография и стрес-ехокардиография в Германия, курс за обучение по периферна Доплер-ехография в Института по кардиология и сърдечно-съдова хирургия към Фондация Фавалоро, Буенос Айрес, Аржентина. Специализирал инвазивна кардиология и радиология в Аржентина. 

Проф. д-р Иво Петров се включи в програмата на научното събитие с лекция за транскатетърното лечение на клапни заболявания. За 2022 г. основната тема на симпозиума по ехокардиография бяха клапните заболявания, често откривани при проследявани пациенти, сблъсали се с Covid-19. 

Оказва се, че те са особено разпространени в безпрецедентните условия, при които е поставено цялото здравеопазване, в условията на световна пандемия, обясняват от Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията, която е организатор на събитието. 

“Последиците за сърцето след заразяване с Covid-19 са все още непредсказуеми. В допълнение, през последните години в страната се отчита понижаване качеството на неинвазивната функционална диагностика на пациентите със сърдечно-съдови заболявания. Ето защо, считаме, че активното участие във форума е от особена значимост, както за Вас като специалисти, така и за повдигане нивото на съвременната мултимодална образна диагностика в България”, заявяват организаторите. 

Във форума присъстваха водещи специалисти в областта на ехокардиографията. Гост-лектор от Испания бе проф. Хосе Л. Саморано, от Университета в Алкала де Енарес, Мадрид, Испания. Той е и началник на кардиологията в Университетската болница Рамон и Кахал, Испания. 

От Германия пристигна д-р Ралф Стефан фон Барделебен- ръководител на Центъра за структурни интервенции при сърдечни заболявания и Центъра за сърдечни клапи в Майнц, Германия. 

Проф. Ерван Донал също взе участие в събитието. Той ръководи лаборатория за изображения, част от кардиологично отделение в университетската болница в Рен, Франция. 

 Присъстваха още представител от Болницата и изследователски институт Сенгупта, Нагпур, Индия, д-р Константинос Пападопулос от Гърция, д-р Ребека хан от Медицинския център на Университета в Колумбия, САЩ. 


Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
2 коментара
07 Май 2022 08:19 | typodarBuict
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Паблик с единственным правильным мнением. Мы против ваты и ура-аутистов. Всё будет Туподар! подписывайтесь, заказывайте рекламу. нас больше 250к
[email protected] com
VK
Instagram
Telegram
Заказ рекламы


https://vk.com/typodar
https://www.instagram.com/typodar/
https://t.me/typodar
https://typodar.ru/


12 Май 2022 00:32 | sjxTef
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Психология помогает большинству тех, кто ищет в ней ответы на свои вопросы или Что такое буря?

https://yourdesires.ru/it/1583-google-teper-budet-udaljat-istoriju-poiska-i-dannye-o-mestopolozhenii.html
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката