Сиренето помага за контролирането на кръвната захар

15 април 2019 09:44   1 коментар   2484 прочита


Сиренето изпадна в немилост заради голямото съдържание на мазнини, но канадски учени твърдят, че то помага за контролиране на кръвната захар.

Диетолози от университета на Алберта са използвали за изследването си плъхове в преддиабетно състояние, като са им давали както нискомаселно, така и обикновено сирене. И двата вида са се отразили добре на гризачите.

"Това означава, че сиренето не влошава нещата, а всъщност може да ги подобри, що се отнася до сърдечносъдовите заболявания и риска от диабет" - каза Катрин Чан от екипа.

Как точно сиренето е стабилизирало нивата на инсулина на плъховете, специалистите не могат да кажат. Катрин Чан отбеляза, че то е нормализирало фосфолипидите, които се извличат от млечните мазнини и са важни за много функции в организма.

"Сиренето не нормализира изцяло ефекта на инсулина, но значително го подобрява. И няма значение дали е нискомаслено или обикновено" - добави Чан./life.dir.bg


Още за: сирене   мазнини   захар   Още от: Здраве

Принтирай статия
1 коментар
15 Април 2019 21:59 | СИРЕНОМАНКА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Чудесна новина. От досто време се опитвам да намаля консумацията му но просто не става. За мене сиренето е като наркотик. Пристрастена съм.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката