Съвет на лекаря: Как да не се заразите по време на епидемията от ковид? 

27 септември 2021 06:01   1 коментар   4257 прочита


Коронавирусът се разпространява активно по света, което е особено опасно за възрастните хора, хората с хронични заболявания и отслабен имунитет. Ето защо е важно да знаете как можете да помогнете на тялото си да не се зарази. Научете повече от съветите на д-р Майкъл Фелд. 

1. Излезте навън 

Чистият въздух и физическата активност осигуряват по-добра вентилация и кръвообращение в белите дробове. И колкото по-добре работят белите дробове, толкова по-малък е рискът от развитие на пневмония, която е основната причина за смърт при заразяване с коронавирус. 

2. Вземете витамин D 

Нашата имунна система се нуждае от витамин D, особено след зимата. Затова Фелд препоръчва използването на витамин D за всички, които прекарват малко време на улицата. Средно той съветва да приемате 2000 IU витамин D дневно в продължение на четири седмици, след което да се тествате и ако е необходимо, да продължите приема. 

3. Спете достатъчно 

Здравият и дълъг сън укрепва имунната система, затова е важно да спите около осем часа на ден. 

4. Яжте зеленчуци и плодове 

Плодовете и зеленчуците съдържат много витамини и антиоксиданти, както и противовъзпалителни вещества, които помагат на имунната ни система. 

5. Гаргара 

Ако усетите, че започвате да се разболявате и имате болки в гърлото, не чакайте състоянието да се влоши, предприемете действия. Гаргара с разтвор на хлорхексидин три пъти на ден. 


Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
1 коментар
28 Септември 2021 05:47 | Кой/
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Курви лъжливи, нема ковид, курва съм и аз
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката