Учени от университета "Джон Хопкинс" с невероятни съвети срещу COVID-19

09 април 2020 08:56   1 коментар   2246 прочита


Те обясниха, че единственото нещо, което предпазва самия вирус, е външният слой мазнина

Учени от цял свят в момента се борят с пандемията от COVID-19. Ежедневно специалистите публикуват препоръки и съвети в борбата с коронавируса. Експертите от един от най-именитите университети в света "Джон Хопкинс" дадоха ценни съвети и обяснения на хората, с които да им помогнат в този тежък момент. Те обясниха, че единственото нещо, което предпазва самия вирус, е външният слой мазнина.

Именно затова най-доброто нещо срещу него е сапун или дезинфектант. Топлината разгражда мазнината. Заради това трябва да си миете ръцете, да перете и чистите с температура от над 25 градуса. Топлата вода прави и повече пяна, което още повече помага. Алкохол или всичко, което съдържа 65% алкохол, разгражда мазнините, особено външния слой на вируса. Всяка смес от 1 част белина и 5 части вода разгражда протеина и го унищожава отвътре. Кислородната вода помага за дълго време след миене на ръцете, почистването им с алкохол или хлорин, защото пероксидът разяжда протеина на вируса.

Но трябва да я ползвате чиста и това може да увреди кожата ви. Няма полза от бактерициди. Вирусът не е жив организъм като бактерията. Значи не може да се убие с антибиотик. Никога не тупайте използвани или неизползвани дрехи, чаршафи и каквото да е било. Вирусът залепва върху повърхности. Издържа 3 часа върху текстил, 4 часа върху медни повърхности и дърво (медът е натурален антисептик, а от дървото изсмуква влагата и след това залепва за него и се разпада), 24 часа върху картон, 42 часа върху метал и 72 часа върху пластмаса.

Ако изтупате нещо или използвате прахоуловител, молекулите на вируса остават 3 часа във въздуха и могат да проникнат през носа ви. Молекулите остават много стабилни при ниски външни температури, или изкуствена среда като климатиците в къщите и автомобилите. Трябва им влажност и особено тъмнина, за да бъдат стабилни. Следователно помага въздух с ниска влажност, сух и топъл.

И много силно осветени места. Ултравиолетовата светлина помага защото разгражда протеина. Например за дезинфекциране на маската за многократна употреба. Но трябва да се внимава, защото тя унищожава и колагена в кожата и може да доведе до бръчки и дори рак. Вирусът не може да проникне през здрава кожа. Оцет не може да бъде използван, защото не разгражда защитния слой мазнина. Алкохолни напитки и водка също не помагат. Повечето от тях имат 40% алкохол, а трябват 65. Водите за уста като „Листерин“ помагат.

Те са с 65% алкохол. Колкото е по-малко пространството, толкова е по-голяма концентрацията на вируса. Колкото е по-просторно и проветриво, толкова по-добре. Трябва да се мият ръцете когато се докоснете до храна, заключалки, брави, ключове за осветлението, дистанционното, телефона, часовника, компютъра, бюрото, телевизора и други.

И най-вече след тоалетната. След измиване трябва да се подсушат ръцете много внимателно, защото молекулата може да се скрие в микропукнатина на кожата. След това използвайте овлажнител за кожа. Колкото е по-дебел слоят, толкова по-добре. Поддържайте ноктите на ръцете и краката къси. За де не се скрие вирусът под тях.

Zdrave.to

1 коментар
09 Април 2020 19:32 | ДУПНИЧАНИН
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ДА МУ ЕБА МАКЯТА В МРЪСНИЯ И ДОЛЕН ВИРУС-МАЙНАТА МУ МРЪСНА ДА СЕ МАХА И ДА СИ ХОДИ ТАМ ПРИ КОЙТО ГО Е СЪЗДАЛ ДА СЕ ЗАКАЧИ ЗА РЪЦЕТЕ МУ И ДА ПРОНИКНЕ В ТЯЛОТО МУ И ДА ГО ЗАРАЗИ. СЛЕД ТОВА ДА ГО ОЧИСТИ. ТОЗИ ВИРУС ДА НЕ ИДВА ПРИ НАС.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката