Всяка трета вафла се оказа отровна! Откриха наличие на акриламид

12 март 2019 09:25   1 коментар   2214 прочита


А при бисквитите за кърмачета и малки деца 6,3% също са показали отклонения над допустимата граница

Проучване на "Активни потребители" показа, че всяка трета вафла е канцерогенна.

"Изследвани бяха над 500 проби. Обикновените бисквити и вафли пораждат най-много притеснения, тъй като една трета от взетите проби сочат наличие на акриламид - вещество, за което се предполага, че е силен канцероген, над определената норма. Тези сведения са обезпокоителни, защото децата под 3-годишна възраст най-често конкумират такива продукти", обясняват от потребителската асоциация.

13% от тестваните бебешки храни също са показали отклонения над допустимата граница, пише вестник "Телеграф". При картофените чипсове отклонението е 7,7%, а при бисквитите за кърмачета и малки деца - 6,3%


Още за: проучване   проби   вафли   Още от: Здраве

Принтирай статия
1 коментар
12 Март 2019 14:40 | Йорданова
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Добре, че го публикувате, ама каква файда. А тези които са измервали вредните вещества какво правят по въпроса? Защо не спре производството на тези вредни вафли и бебешки бисквити? Как държавата се бърка във възпитанието на децата, с някакви глупави национални стратегии за детето, измислени от недотам адекватни люде, искащи разкриване на нови работни места и печелене на пари на гърба на родителите, а не може да забрани производството на вредни храни. Че каква държава е това, която не се грижи за здравето на хората, а размахва някакви глупотевини, за да угоди на някого.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката