Лекар  посочи неочаквана последица от К-19, внимавайте, ако... 

20 юли 2021 06:05   3672 прочита


 
 Телевизионният водещ и лекар Сергей Агапкин заяви, че една от последиците от коронавирусната инфекция може да бъде съвсем неочаквано заболяване. По думите на медика става въпрос за проблем, който удря в бъбреците. 

Какво трябва и какво не да правите след ваксиниране срещу К-19 

Агапкин отбеляза, че проблемът може да възникне „дори при тези хора, които никога не са страдали от бъбречни заболявания“. 

Става въпрос за нефротичен синдром - бъбречно заболяване, което според него най-често се проявява неочаквано. 

Олег Котенко, главният нефролог на свободна практика в Москва, обясни, че може да има няколко причини за влошаване на бъбречната функция след COVID-19. 

Първата - директното въздействие на вируса върху бъбречната тъкан. Втората е цитокинова буря, тоест „нарушаване на имунните реакции, объркан имунитет, свръхнапрегнат имунитет, който започва да заразява органи“. 

Откриха нов симптом на COVID-19, който се появява след ваксинация 

Третата причина, според лекаря, може да бъде ефектът от лекарствата, които пациентът с коронавирус е приемал по време на лечението. 

Лекарите изброиха и симптомите на бъбречно увреждане: оток, немотивирана умора и слабост. Според Котенко отокът с нефротичен симптом е специфичен: той е равномерен и разпределен по цялото тяло, включително по лицето, а също така са и мек. /Zdrave. to 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката