Откриха хирургичен инструмент колкото чиния за вечеря в корема на жена

07 септември 2023 07:11   1 коментар   7380 прочита


 

Жена откри, че след раждане в тялото ѝ е останал хирургичен инструмент с размер на „чиния за вечеря“. Тя страдала от болки в корема в продължение на 18 месеца след цезарово сечение, пише в. „Гардиън“.

Изследване със скенер установява, че в майката има ретрактор „Алексис“ (прибиращо устройство), останал в нея, след като е родила в градската болница в Окланд, Нова Зеландия през 2020 г.

„След цезаровото сечение в корема ѝ е оставен ретрактор за рана „Алексис“ (AWR) - устройство, което се използва за изтегляне на краищата на раната по време на операция. В резултат на това жената е страдала от хронична коремна болка, докато устройството не е било открито случайно при компютърна томография на корема“, се казва в доклад на комисаря по въпросите на здравето и уврежданията в Нова Зеландия.

Изключително големият AWR „с размерите на чиния за вечеря“ и предназначен за прибиране на разрези с диаметър до 17 см, не е бил открит чрез рентгенова снимка.

След първоначалните разследвания по случая Te Whatu Ora Auckland, бивш районен здравен съвет, твърди, че е проявил разумни умения и грижи спрямо 20-годишната пациентка. Комисар Макдауъл обаче установява, че Te Whatu Ora Auckland е нарушила кодекса за правата на пациентите, предаде БТВ.

„Съществува значителен прецедент, от който може да се заключи, че когато по време на операция в пациента е оставен чужд предмет, грижите са били под съответния стандарт. Това е събитие, което никога не се случва“, се казва в доклада на Макдауъл.

Уточнява се още, че жената е претърпяла планово цезарово сечение поради опасения за превия на плацентата. По време на процедурата в операционната са били хирург, старши регистратор, медицинска сестра за работа с инструменти, три циркулиращи медицински сестри, двама анестезиолози, двама анестезиологични техници и акушерка.

В крайна сметка ретракторът е отстранен от корема на жената през 2021 г., приблизително 18 месеца след цезаровото сечение и редица посещения при личния ѝ лекар. В един от случаите болката ѝ била толкова силна, че отишла в спешното отделение в градската болница в Окланд.

„При преброяването на всички хирургически инструменти, използвани при процедурата, не е включен ретракторът AWR, вероятно защото той не влиза напълно в раната, а половината от него трябва да остане извън пациента и така няма да има риск да бъде задържан“, заявява медицинска сестра пред комисията.

Екипът, участвал в операция, е бил загрижен и се е извинил, след като е разбрал за преживяното от жената. След случая болницата е направила преглед на грижите за пациента и е подобрила своите системи и процеси, които ще намалят вероятността подобни инциденти да се повторят, казват оттам.


Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
1 коментар
29 Октомври 2023 15:38 | Jamescisse
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Компания по продаже металлопроката в Тюмени
купить металлопрокат в тюмени!..
Подбор качественного металлопроката – это важная задача, от которой зависит успешное завершение любого строительного или ремонтного проекта. На рынке города Тюмени есть множество предложений, но как выбрать наиболее надежного и компетентного поставщика?
Металлопрокат Тюмень: почему стоит обратить внимание
В последние годы спрос на металлопрокат в Тюмени стабильно растет. Это связано с активным развитием строительства и потребностью в качественных материалах. Компания металлопрокат в Тюмени предлагает широкий выбор продукции, удовлетворяющий потребности как крупных строительных компаний, так и частных заказчиков.
Разнообразие предложений позволяет клиентам легко найти и купить металлопрокат в Тюмени по выгодной цене. К тому же, многие компании предлагают дополнительные услуги, такие как резка, гибка и доставка материалов прямо на объект.
Металлопрокат в Тюмени: размеры и цены
Одним из основных преимуществ работы с лидирующими компаниями города является возможность получить подробный металлопрокат Тюмень прайс. Это позволяет клиентам заранее планировать свой бюджет и делать обдуманные закупки. Ведь металлопрокат цена варьируется в зависимости от многих факторов, включая размеры, марку стали и объем заказа.
Как выбрать и купить металлопрокат в Тюмени
Для того чтобы сделать правильный выбор и купить металлопрокат, стоит учитывать несколько важных аспектов. Прежде всего, необходимо обратить внимание на репутацию компании. Отзывы клиентов, история на рынке и портфолио выполненных заказов – все это поможет сделать верный выбор.
Далее, обратите внимание на условия сотрудничества. Наличие гибкой системы скидок, условия доставки и возможность оперативной резки металлопроката могут стать определяющими факторами при выборе поставщика.
На рынке Тюмени представлено множество компаний, занимающихся продажей металлопроката. Выбирая между ними, стоит обратить внимание на опыт работы, качество предлагаемой продукции и условия сотрудничества. Таким образом, каждый сможет найти оптимальное решение для своих потребностей.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката